Slitna däck som behöver bytas

Slitna däck som behöver bytas

Tjenare bloggen! Det är lite krångel med min kärra och ett däckbyte tror jag ligger nära till hands. Jag har känt en hel del hur fästet i däcken inte riktigt sitter på vissa vägar, speciellt inte när det har regnat lite. Det kan ibland kännas som under vissa vinterdagar, ni vet när man bara glider i svängarna. Antagligen är det så att däcken har slipats ner så pass mycket så att spårdjupet i princip är helt borta, jag har faktiskt inte kollat så mycket på det men igår när det regnade en hel del så blev det extra tydligt att ett däckbyte behövde genomföras. Då fick jag verkligen sladd ute på vägen hem tillbaka till Örnsköldsvik och det var sannerligen tur att jag inte var uppe i någon högre hastighet. Jag ska kolla om det finns någon ledig tid för däckbyte redan i veckan så att jag kan få bukt på det här problemet. För när det är semester så vill jag kunna ta bilen på lite turer runt om i landet och då vill jag ha ordentliga däck som klarar av en blöt vägbana. Så länge det inte regnar så funkar det någorlunda men vissa vägar kan också bli ganska hala om det är väldigt varmt också. På mina vinterdäck har jag aldrig märkt av samma problem så jag är ganska säker på att felet sitter i däcken och inte i övriga bilen. Jag kanske ska ta en liten titt sen innan jag sätter mig och åker hem, då kan jag se över spårdjupet i däcken och se om det är anledningen till att fästet inte riktigt fungerar ordentligt. Det ska faktiskt bli riktigt skönt att få komma hem, den här dagen har känts väldig lång och jag börjar bli lite småseg i huvudet nu. Ha en fortsatt trevlig dag och ta hand om er!  


Kommentarer är stängda.